Περιοχή Φισκάρδου

Το λιμάνι του Φισκάρδου στο βορειότερο μέρος του νησιού της Κεφαλονιάς

Φισκάρδο

Το Φισκάρδο, από ένα γραφικό ψαροχώρι εξελίχθηκε 20 χρόνια σε πόλο έλξης τουριστών χωρίς να χάσει την πολιτιστική του ταυτότητα. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός πως ο σεισμός του 1953 άφησε άθικτη την ευρύτερη περιοχή του Φισκάρδου μη αποτέλεσμα να μην χαθεί η παραδοσιακή της μορφή. Κατά μήκος της προκυμαίας του λιμανιού βρίσκονται πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα πώλησης αναμνηστικών, ενώ το πράσινου χρώμα της βλάστησης και το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας συνδυάζονται άψογα με τα πολύχρωμα σπίτια που βρίσκονται στην παραλία του Φισκάρδου και συνθέτουν μια εικόνα βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής!

Διαβάστε Περισσότερα

Παραλία Φώκι στην περιοχή του Φισκάρδου στην Κεφαλονιά

Παραλία Φώκι

Η παραλία Φώκι βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρα μακριά από το Φισκάρδο και πήρε το όνομα της από τις φώκιες μονάχους-μονάχους που κολυμπούν στα νερά της περιοχής. Η παραλία διαθέτει ρηχά νερά και είναι ιδανική για παιδιά, ενώ η πυκνή βλάστηση που αγκαλιάζει τα καταγάλανα νερά της θάλασσας συνθέτει μια εικόνα απαράμιλλης ομορφιάς.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν 500 μέτρα μακριά από την παραλία.

Φρούριο της Άσσου στην Κεφαλονιά

Φρούριο της Άσσου

Το φρούριο της Άσσου επιλέχθηκε να κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω της στρατηγικής της θέσης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1593 και χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ η επιβλητική του πύλη και τα τείχη του που φτάνουν τα 3.000 μέτρα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας προσφέρουν μια εικόνα άλλης εποχής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ρωμαϊκό Βαλάνειο Φισκάρδου

Κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο το Ρωμαϊκό Βαλανείο αποτελούσε λουτρό ιδιωτικής χρήσης. Κατά τις ανασκαφές ανακαλύφθηκε ότι στον χώρο συμπεριλαμβανόταν και ρωμαϊκό νεκροταφείο με τάφους και λίθινες σαρκοφάγους.

Το χωριό της Άσσου, στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού της Κεφαλονιάς και κοντά στην παραλία του Μύρτου

Άσσος

Συνεχίζοντας το ταξίδι σας βόρεια του Μύρτου θα συναντήσετε την Άσσο, ένα χωριό αυθεντικής επτανησιακής ομορφιάς. Πυκνή βλάστηση, καταγάλανα νερά και παραδοσιακά κτίσματα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ενώ σας προσφέρεται η δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας δίπλα στην βοτσαλωτή παραλία του χωριού.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Παραλία Έμπλυση στην περιοχή του Φισκάρδου Κεφαλονιάς

Παραλία Έμπλυση

Η παραλία Έμπλυση έχει απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Φισκάρδο και είναι ιδανική επιλογή για επισκέπτες που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση σε μία μικρή παραλία με παρθένα ομορφιά και υπέροχα έντονα χρώματα.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν 600 μέτρα μακριά από την παραλία.

Οι Φάροι του Φισκάρδου

Ο παλαιότερος από τους δύο φάρους του Φισκάρδου είναι ο βενετσιάνικος που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς κατακτητές. Ο δεύτερος φάρος, ο νεότερος, χτίστηκε για να αντικαταστήσει τον παλιό στα τέλη του 19ου αιώνα και ξεπερνά τα 14 μέτρα ύψος. Και οι δύο πέτρινοι φάροι που βρίσκονται στην άκρη του Φισκάρδου μαρτυρούν την σπουδαιότητα του λιμανιού από την ενετοκρατία μέχρι και σήμερα.

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο των μετακινήσεων και αριθμεί 42 υπεραστικά και 5 αστικά λεωφορεία, συνδέοντας το Αργοστόλι με όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς αλλά και τους βασικούς μας σταθμούς στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τον Πόρο με την Πάτρα & την Αθήνα.

Η Πρώτη σας Επιλογή
για τις μετακινήσεις σας εντός & εκτός Κεφαλονιάς

Παροχές:

WiFi στο Λεωφορείο
WiFi στο Λεωφορείο
AirCondition on Bus
AirCondition
Εξυπηρέτηση
Εξυπηρέτηση
Συχνά Δρομολόγια
Συχνά Δρομολόγια

Περισσοτερα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ολες οι Ανακοινωσεις

Επικοινώνησε μαζί μας