Περιοχή Ιθάκης

Νησί της Ιθάκης ακριβώς δίπλα στην Κεφαλονιά

Ιθάκη

Η Ιθάκη, η πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα, θεωρείται ένα νησί παγκοσμίου φήμης και ένας τεράστιος πόλος έλξης για τους τουρίστες. Με ισχυρό το αρχαιολογικό και το μυθολογικό στοιχείο και με την αριστουργηματική Ομήρου Οδύσσεια να εξυμνεί την ομορφιά της, η Ιθάκη σας περιμένει σαν μια άλλη σειρήνα να σας μαγέψει.

Παραλία Άσπρος Γιαλός ή Άϊ Γιάννης

Στο δυτικό μέρος της Ιθάκης βρίσκεται η παραλία Άσπρος Γιαλός ή Άι Γιάννης. Η παραλία που διαθέτει λευκή άμμο σας χαρίζει μοναδική θέα προς την Κεφαλονιά, ενώ τα καταγάλανα νερά της σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν 600 μέτρα μακριά από την παραλία.

 

Παραλία Πόλης

Η παραλία της Πόλης βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τον οικισμό του Σταυρού και θα σας εντυπωσιάσει με τα λευκά βότσαλα και τα καταπράσινα νερά της. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ότι κατά την παράδοση στον βυθό της κοιμάται η αρχαία πόλη “Ιερουσαλήμ” που βρισκόταν στην περιοχή αυτή και βυθίστηκε από μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε το 967μ.Χ.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν 900 μέτρα μακριά από την παραλία.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιθάκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιθάκης βρίσκεται στο Βαθύ και διαθέτει εκθέματα από την Γεωμετρική εποχή έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στο μουσείο δεσπόζει η προτομή του Οδυσσέα από χαλκό αλλά και αντικείμενα λατρείας στον θεό Απόλλωνα.

Αρχαιολογική Συλλογή Σταυρού

Στην Αρχαιολογική Συλλογή Σταυρού φιλοξενούνται εκθέματα από την εποχή του χαλκού μέχρι και την ρωμαϊκή περίοδο. Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα είναι ένα κομμάτι από πήλινη γυναικεία μάσκα με την επιγραφή “ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ”, δηλαδή προσευχή στον Οδυσσέα, αποδεικνύοντας έτσι πως ο Οδυσσέας πέρα από παντοτινό σύμβολο του επαναπατρισμού, ήταν και ένα υπαρκτό πρόσωπο.

Κιόνι

Στο γραφικό λιμανάκι του οικισμού Κιόνι δεκάδες κότερα αράζουν σε ένα σημείο που παλιότερα ήταν ορμητήριο πειρατών. Τρείς μύλοι κοσμούν την είσοδο του λιμανιού ενώ κατά την απόβαση σας θα δείτε και ένα μικρό τμήμα από το σπίτι του ήρωα του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη, που σώζεται μέχρι και σήμερα.

Παραλία Κουρβούλια

Η παραλία Κουρβούλια αποτελείται από τρείς μικρούς κολπίσκους και θα τη βρείτε στη διαδρομή από Φρίκες προς το Κιόνι. Η παραλία είναι βοτσαλωτή, ενώ το βραχώδες τοπίο και η πυκνή βλάστηση συνθέτουν μία μαγική εικόνα.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Παραλία Μπροστά Αετός - Δεξιά

Η παραλία Μπροστά Αετός βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Βαθύ και διαθέτει καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι βοτσαλωτή και μεγάλη σε μήκος, ενώ είναι ιδανική για παιδιά λόγω του μικρού βάθους των νερών της.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Ναυτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης

Η Ιθάκη διαθέτει πλούσια ναυτική ιστορία και κατά την επίσκεψη σας στο Ναυτικό Λαογραφικό Μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε φωτογραφίες ναυτικών καθώς και διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο των μετακινήσεων και αριθμεί 42 υπεραστικά και 5 αστικά λεωφορεία, συνδέοντας το Αργοστόλι με όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς αλλά και τους βασικούς μας σταθμούς στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τον Πόρο με την Πάτρα & την Αθήνα.

Η Πρώτη σας Επιλογή
για τις μετακινήσεις σας εντός & εκτός Κεφαλονιάς

Παροχές:

WiFi στο Λεωφορείο
WiFi στο Λεωφορείο
AirCondition on Bus
AirCondition
Εξυπηρέτηση
Εξυπηρέτηση
Συχνά Δρομολόγια
Συχνά Δρομολόγια

Περισσοτερα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ολες οι Ανακοινωσεις

Επικοινώνησε μαζί μας