Περιοχή Πόρου

Άποψη Λιμάνι Πόρου από ψηλά

Πόρος

Ο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός του Πόρου, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι, συνδέει συγκοινωνιακά την Κεφαλονιά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Φτάνοντας στον Πόρο θα απολαύσετε μια μοναδικής ομορφιάς γραφικότητα με σπίτια κτισμένα μέσα σε πυκνή βλάστηση η οποία έρχεται σε μια μοναδική αντίθεση με το μπλε χρώμα της θάλασσας.

Παραλία Σκάλας στην Κεφαλονιάς

Σκάλα

Η Σκάλα είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Απέχει 38 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και εκτός από τη μεγάλη της παραλία και την πλατεία της μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την Αρχαία Ρωμαϊκή Έπαυλη αλλά και τα ερείπια της Παλιάς Σκάλας. Από το πρωί έως το βράδυ λειτουργούν εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ κατά μήκος της παραλίας που κρατούν ζωντανό τον οικισμό της Σκάλας έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παραλία Κατελειού στην Κεφαλονιά

Κατελειός

Πριν τη Σκάλα, και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι, θα βρείτε τον γραφικό και παραθαλάσσιο οικισμό του Κατελειού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ψαροχώρι, κατά μήκος του οποίου βρίσκονται εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Μυκηναϊκός θολωτός τάφος Τζανάτων

Ο σημαντικότερος θολωτός Μυκηναϊκός τάφος της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στα Τζανάτα του Πόρου . Η αρχαιολογική έρευνα έκρινε τον τάφο ως αρχοντικό, εξαιτίας των πλούσιων ευρημάτων, ενώ ο θολωτός τάφος απ’ ότι φαίνεται χρησιμοποιήθηκε για ευγενείς κατοίκους, υποδεικνύοντας πως η περιοχή υπήρξε αναπτυγμένο μυκηναϊκό κέντρο. Μπορείτε να δείτε τα ευρήματα από κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παναγιά Φιδούσα

Στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς βρίσκεται η Παναγία η Φιδούσα, ένας από τους πιο διάσημους ναούς του νησιού καθώς από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου εμφανίζονται κάθε χρόνο πίσω από την εκκλησία μικρά ακίνδυνα φιδάκια τόσο ανάμεσα στον κόσμο όσο και μέσα στον χώρο του ναού. Τα μικρά ερπετά έχουν στο κεφάλι τους τέσσερις μαύρες κουκκίδες σε σχήμα σταυρού και σύμφωνα με το θρύλο τα φίδια αυτά είναι οι καλόγριες της μονής που μετά από προσευχές μεταμορφώθηκαν σε φίδια για να προστατευθούν από τους πειρατές. Η εμφάνιση των φιδιών θεωρείται μάλιστα καλό σημάδι, αν κρίνουμε ότι το 1953 που δεν εμφανίστηκαν το νησί χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό των 7,2 ρίχτερ.

Παραλία Ραγιά Πόρου

Παραλία Ραγιά Πόρου

Η παραλία Ράγια είναι μία ήσυχη παραλία με μικρά άσπρα βότσαλα, όπως και οι περισσότερες παραλίες του Πόρου. Με ρηχά και διαυγή νερά, η παραλία βραβεύεται συνεχώς με Γαλάζια σημαία λόγω της καθαρότητας της.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Παραλία Σκάλας στην Κεφαλονιάς

Παραλία Σκάλας

Η περιοχή της Σκάλας είναι ένας από τους βασικότερους πόλους έλξης τουριστών στην Κεφαλονιά. Η παραλία της Σκάλας έχει έκταση 3 χιλιομέτρων και βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια σημαία. Τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά της σε συνδυασμό με οργανωμένα παιχνίδια στη θάλασσα θα κάνουν τη μέρα σας αξέχαστη. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες για να ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Παραλία Κατελειού στην Κεφαλονιά

Παραλία Κατελειού

Η παραλία του Κατελειού είναι μεγάλη σε έκταση, συνδυάζει άμμο και βότσαλο και σας προσφέρει μια ιδανική επιλογή για να απολαύσετε με ησυχία τον πρωινό σας καφέ, συνεχίζοντας με το μπάνιο σας και ολοκληρώνοντας με το γεύμα σας στα εστιατόρια της περιοχής.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Η Ρωμαϊκή Έπαυλη στη Σκάλα

Στην περιοχή της Σκάλας βρίσκεται η Ρωμαϊκή έπαυλη η οποία ανακαλύφθηκε το 1957 και χρονολογείται από τον 2 αιώνα μ.Χ. Σήμερα διατηρούνται 6 χώροι στους οποίους μπορεί κανείς να θαυμάσει αριστοτεχνικά ψηφιδωτά πολύχρωμα δάπεδα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο των μετακινήσεων και αριθμεί 42 υπεραστικά και 5 αστικά λεωφορεία, συνδέοντας το Αργοστόλι με όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς αλλά και τους βασικούς μας σταθμούς στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τον Πόρο με την Πάτρα & την Αθήνα.

Η Πρώτη σας Επιλογή
για τις μετακινήσεις σας εντός & εκτός Κεφαλονιάς

Παροχές:

WiFi στο Λεωφορείο
WiFi στο Λεωφορείο
AirCondition on Bus
AirCondition
Εξυπηρέτηση
Εξυπηρέτηση
Συχνά Δρομολόγια
Συχνά Δρομολόγια

Περισσοτερα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ολες οι Ανακοινωσεις

Επικοινώνησε μαζί μας