Περιοχή Σάμης

Πόλης της Σάμης στο δυτικό μέρος του νησιού της Κεφαλονιάς

Σάμη

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού βρίσκεται η Σάμη, ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος λόγω του λιμανιού της που συνδέει την Κεφαλονιά με την Πάτρα. Η Σάμη σας προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό και καφέ στα παραθαλάσσια σημεία του οικισμού, ενώ βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το διάσημο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από το σπήλαιο της Δρογκαράτης και από την μαγευτική παραλία της Αντίσαμου.

Η γραφική Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιάς

Αγία Ευφημία

Η Αγία Ευφημία είναι ένα μικρό παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα βόρεια από τον οικισμό της Σάμης. Το γραφικό χωρίο της Αγίας Ευφημίας κατακλύζεται το καλοκαίρι από κότερα και ιστιοφόρα ενώ υπάρχουν στην περιοχή εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ που απλώνονται κατά μήκος της παραλίας.

Η διάσημη παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά

Μύρτος

Η παραλία του Μύρτου απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στην Ελλάδα και σίγουρα το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς. Η ομορφιά της παραλία είναι εξωτική, ενώ ο πανέμορφος συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου θα σας κόψει την ανάσα.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Σπήλαιο Δρογκαράτης με μοναδικές ακουστικές ιδιότητες στην Κεφαλονιά

Δρογκαράτη

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Σάμη. Το σπήλαιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με 60 μέτρα βάθος, με σταθερή θερμοκρασία στους 18οC και με εντυπωσιακούς σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Η τέλεια ακουστική στη μεγάλη αίθουσα του που αποκαλείται “Σάλα της Αποθέωσης” θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σας, ενώ ο χώρος του σπηλαίου διατίθεται συχνά και για συναυλίες.

Πόλη του Καραβόμυλου στο ανατολικό μέρος της Κεφαλονιάς

Καραβόμυλος

Δυτικά της Σάμης θα συναντήσετε τον Καραβόμυλο, ένα μικρό γραφικό χωριό στην μικρή λίμνη του οποίου καταλήγουν τα νερά από τις καταβόθρες του Αργοστολίου μέσω ενός εντυπωσιακού γεωλογικού φαινομένου. Αν βρεθείτε στον Καραβόμυλο μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με την επίσκεψη στο σπήλαιο της Δρογκαράτης, στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης αλλά και στην παραλία της Αντίσαμου που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Παραλία Αντίσαμου κοντά στο λιμάνι της Σάμης

Παραλία Αντίσαμου

Η Αντίσαμος είναι μια παραλία που βρίσκεται σε έναν καταπράσινο από βλάστηση κόλπο, που δεν άφησε ασυγκίνητο το Χόλυγουντ οπότε σίγουρα δεν θα αφήσει και εσάς! Επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας “Το Μαντολίνο Του Λοχαγού Κορέλι” ανεβάζοντας κατακόρυφα την δημοτικότητα του νησιού αλλά και της περιοχής. Η παραλία της Αντίσαμου απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την Σάμη, σας προσφέρει θέα προς την νότια Ιθάκη και πρόκειται για μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς που σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σας αφήνουν ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Ρωμαϊκή Έπαυλη Αγίας Ευφημίας

Η Ρωμαϊκή έπαυλη βρίσκεται στα όρια της Αγίας Ευφημίας. Οι ανασκαφές της έπαυλης ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2000 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Ανοικτό Σπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιάς. Επισκέψιμο με βάρκα.

Λίμνη Μελισσάνη

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Καραβόμυλο, η λίμνη της Μελισσάνης βρίσκεται κρυμμένη μέσα σ’ ένα ιδιαίτερο λιμνοσπήλαιο του νησιού. Σύμφωνα με τον μύθο, η νύμφη Μελισσάνθη πνίγηκε μέσα στη λίμνη γιατί ο έρωτας της προς τον θεό Πάνα δεν βρήκε ανταπόκριση. Ακολουθώντας μία υπόγεια διαδρομή, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν με βάρκα μέσα στη λίμνη και να ακούσουν από ξεναγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Πρόκειται σίγουρα για έναν από τους προορισμούς της Κεφαλονιάς που δεν γίνεται να παραλείψετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς βρίσκεται για περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο των μετακινήσεων και αριθμεί 42 υπεραστικά και 5 αστικά λεωφορεία, συνδέοντας το Αργοστόλι με όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς αλλά και τους βασικούς μας σταθμούς στο Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τον Πόρο με την Πάτρα & την Αθήνα.

Η Πρώτη σας Επιλογή
για τις μετακινήσεις σας εντός & εκτός Κεφαλονιάς

Παροχές:

WiFi στο Λεωφορείο
WiFi στο Λεωφορείο
AirCondition on Bus
AirCondition
Εξυπηρέτηση
Εξυπηρέτηση
Συχνά Δρομολόγια
Συχνά Δρομολόγια

Περισσοτερα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ολες οι Ανακοινωσεις

Επικοινώνησε μαζί μας